I dag er dagen!

I dag er dagen! For mange er dette kanskje bare en vanlig onsdag. For meg er det en merkedag. I dag slippes nemlig første episode av dokumentarserien “Hva er det med ulven?”. Hva er det som er så spesielt med det? Det slippes medieprodukter i eninga. Det som er spesielt med dette medieproduktet er at det er en kulminasjon av mange timer, dager, uker, måneder med jobbing på et personlig prosjekt. Et prosjekt som er på en skala jeg aldri har gjort før. Og det representerer en drøm jeg har gått med i flere år, nemlig å lage film. Lage film som kan bety noe for noen. Kanskje bidra til forståelse. Innsikt. Mindre konflikt. Intet mindre. Og nå er altså dagen her. Hvor jeg slutter med all prokrastinering, alle unnskyldninger og sier “Her er prosjektet mitt!” Her er en liten bit av sjela mi bakt inn i halvtimes episoder som skal publiseres på YouTube annenhver uke. Det er skummelt. Og befriende. Og veldig, veldig spennende.

Fra utstillingen «Ulvetider» på Skogmuseet

For en konfliktsky person er det en ganske spenstig utfordring å skulle lage en dokumentarserie om ulvekonflikten. En jeg prata med i begynnelsen av prosjektet sa “Bring opp ulv på en fest, og du har automatisk dårlig stemning”. Men her er jeg altså. Ca 4 år etter at jeg starta på denne reisen. Jeg har intervjuet folk som jeg opplever ser ganske likt på ulv som meg og folk som ser ganske forskjellig på ulv fra meg. Jeg har opplevd så mye og møtt så mange folk som har delt så mye. Jeg har lært mye om ulv, jeg har lært mye om folk og jeg har lært mye om meg selv. Det er kanskje litt svulstig, men sånn føler jeg det. Og jeg er utrolig takknemlig for alt.

Vet jeg hva det er med ulven? Det skal jeg ikke si nå, men jeg føler at jeg er et mer kunnskapsrikt menneske nå enn før jeg startet på denne reisen!

Jeg håper du vil se på serien med et åpent sinn og prøve å lytte til de som kanskje mener noe annet enn deg. Vi er bare mennesker som prøver å gjøre det beste ut av dette livet vi har blitt gitt.

Alt godt! Frode