Bedre kjent med ulven

Om episoden

I den tredje episoden tar jeg med meg to av ulvens slektninger for å sjekke ut sporet etter SNO i Mangen reviret. Jeg fant scootersporet, men fant jeg ulvespor? For å få litt mere hjelp til å skjønne hva et ulvespor er, fikk jeg bli med Ida Glemminge fra Statens Naturoppsyn ut i Østmarka for å sjekke ut en sporobservasjon som var meldt inn. Der ble det kjapt veldig sikkert hva vi sporet. Episoden slutter med at jeg besøker noen firbeinte kjenninger sammen med Tuva som kjenner de forholdsvis godt.

Medvirkende

Statens Naturoppsyn

Hjemmeside

Statens Naturoppsyn (SNO) – Miljødirektoratet

Hjemmeside

Langedrag Naturpark


Ressurser

Spår och spårning av stora rovdjur

En bok om det å spore store rovdyr utgitt av viltskadecenter.se som jeg tror ville vært nyttig å ha lest før jeg dro ut i Mangen-reviret!=)

Her er en lenke til en pdf med boken: https://www.slu.se/globalassets/ew/org/centrb/vsc/vsc-dokument/vsc-publikationer/spar-och-sparning-av-stora-rovdjur.pdf